domx | Púchov | 2014

1-VIZU_EXT02.jpg

Hlavním cílem bylo vytvoření energeticky soběstačného rodinného domu, zasazeného do klidného prostředí krajiny na západním okraji Považské kotliny, rámovaného malebnou přírodou povodí řeky Váh.
Dům je navržen jako jednogenerační s jednou obytnou jednotkou. Je situován ve střední části převážně rovinatého pozemku. Jednotlivá křídla jsou funkčně diferencovaná na klidovou část, denní část a zázemí domu s garáží. Dané  hmotové uspořádání na čtvercové parcele stejně jasně vymezuje čtyři základní venkovní prostory s různorodým charakterem. Směrem do ulice na předzahrádku se vstupem a odstavné stání automobilů, protější plocha pozemku, orientovaná k lesu, je hmotou soukromého křídla domu rozdělena na užitkovou zahradu a hlavní pobytovou část zahrady s terasou a bazénem.